ICT in de zorg

Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in gezondheids- en welzijnszorg?

De manier van werken verandert continu. We gaan steeds meer van offline naar online en werken samen in de cloud. Uw medewerkers willen altijd en overal patiëntgegevens inzien. Of ze nu aan het bed van de patiënt staan, in de wandelgangen lopen of de patiënt thuis bezoeken; de informatie moet up-to-date zijn. Wij bieden daarom oplossingen die we voortdurend ontwikkelen, zodat u niet iedere vijf jaar opnieuw hoeft te investeren in de juiste ICT voor uw zorginstelling. Want met ICT realiseert u rendement.

ICT in de Gezondheids- en welzijnszorg, een zorg?

Huisartsenpost, ziekenhuis, thuiszorgorganisatie of tandartspraktijk, alle zorginstellingen hebben te maken met beleidsmatige en technologische ontwikkelingen die om ICT-ondersteuning en aanvulling vragen. Omdat het informatie betreft over de fysieke of psychische gezondheid van een patiënt of cliënt, is de beveiliging van deze privacygevoelige informatie cruciaal. De media staat bol van verhalen over verloren USB-sticks, weggegooide computers, onbeveiligde verbindingen, slecht wachtwoordbeheer en andere gevallen waarin medische informatie op straat ligt. De meldplicht datalekken bepaalt dat organisaties met een ernstig datalek direct melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Soms moet ze ook de mensen informeren van wie de medische gegevens zijn gelekt. De gevolgen kunnen verstrekkend zijn, dus een instelling in de Gezondheids- en welzijnszorg moet zorgen dat haar ICT goed op orde is.

EPD, een goed idee?

In een elektronisch patiëntendossier (EPD) zijn medische patiëntgegevens opgeslagen in een digitaal dossier, welke toegankelijk is gemaakt voor de geautoriseerde professionals die ermee werken. Het EPD kan helpen bij vlotte diagnosestelling of het voorkomen van problemen zoals bij contra-indicaties. Gegevens over iemands gezondheid zijn in de Wet bescherming persoonsgegevens als bijzondere persoonsgegevens opgenomen. Dit betekent dat zorgorganisaties deze gegevens alleen mogen gebruiken als aan bijzondere voorwaarden wordt voldaan. Er zijn risico’s op misbruik van medische informatie door bijvoorbeeld media of zorgverzekeraars. Het is dan ook belangrijk om een betrouwbare ICT-partner te hebben die zorgt voor een passende inrichting en beveiliging van de patiëntgegevens.

Domotica helpt zorgkosten beheersen

Domotica is de integratie van technologie en diensten die zorgt voor een betere kwaliteit van wonen en leven van patiënten en cliënten in de zorg. Met technologie op het lijf en in de verblijfsruimte wordt zorg op afstand geleverd. Hierdoor kunnen ouderen of chronisch zieken bijvoorbeeld thuis blijven wonen omdat hun gezondheid kan worden gemonitord en bijgestuurd. Domotica kan een gevoel van veiligheid creëren en zorgt voor een efficiënte inzet van personeel, waardoor de zorgkosten lager zijn. Maar als er sprake is van verstoringen of uitval van de techniek, kan dit ook risico’s met zich meebrengen omdat de organisatie zwaar op techniek leunt. Ook hier zijn beveiliging, privacyaspecten en de meldplicht datalekken aan de orde. Er is behoefte aan passende oplossingen van ervaren ICT-bedrijven die weten wat er speelt binnen dit vakgebied.

Realiseer rendement door online werkplekken

Online werken speelt een steeds grotere rol in uw bedrijfsproces. Van u wordt verwacht dat u zich naast de algemene dienstverlening ook specialiseert op het gebied van informatievoorziening. Men werkt steeds minder met een vaste computer en steeds vaker mobiel. Maar hoe zet u alle diensten efficiënt in? Dat collega’s effectief met elkaar communiceren én de juiste informatie ontvangen? Wij beheersen de techniek én kennen uw branche. Dat zorgt ervoor dat wij onze diensten vertalen naar een passende oplossing voor u, vanuit onze duidelijke visie op de toekomst van informatievoorziening.

Flexibele ICT oplossingen

Ontwikkelingen gaan hard en daarom bieden wij flexibele oplossingen die werkzaamheden optimaal ondersteunen. U zit nergens aan vast wanneer uw zorginstelling groeit of nieuwe behoeftes kent. Daarnaast staat veilig werken altijd voorop, met behulp van techniek én mensen. Steeds meer medewerkers verrichten het werk vanaf een smartphone of tablet en met het oog op security en de privacywetgeving richten wij uw ICT standaard veilig in. Uw medewerkers kunnen overal werken, maar wel op een gecontroleerde manier.

Identity management

Identity management speelt daarbij een belangrijke rol. U werkt online, met verschillende pakketten én wachtwoorden. Iedere medewerker heeft zijn eigen toegang en applicaties. Het centraliseren van gebruikersbeheer zorgt ervoor dat er één centraal account per medewerker is. ‘Single-sign-on’ is niet alleen gemakkelijk voor de medewerkers, maar ook voor u. Gaat iemand uit dienst, dan hoeft u maar één account te deactiveren in plaats van op tien verschillende plekken. Praktisch én veilig.

Totaalpakket zonder zorgen

Samen met onze partners verzorgen wij voor u een totaalpakket. Ingevuld vanuit uw behoefte. Zo nemen wij alle zorg uit handen en u heeft één contactpersoon. Omdat technologie continu verandert, scholen wij ook uw medewerkers. We geven trainingen aan de key users, zodat iedereen met de juiste oplossing effectief en efficiënt werkt.

Dienstverlening

Wij bieden de volgende diensten en producten om uw werkzaamheden te optimaliseren:

 • Cloud gebaseerde kantooromgeving
 • Identiteitsbeheer
 • Mobile device management
 • Vergaderen op afstand
 • VoIP telefonie
 • Online Virtual Office
 • Print- / scanoplossingen
 • WIFI-netwerken
 • Domotica
 • Kostenreductie
 • Totaalpartner.
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt

Daag ons uit

Met welk probleem kunnen we voor u aan de slag?

 • Is uw bedrijf toe aan nieuwe hardware of software?
 • Kunnen wij u helpen met innovatieve e-mail oplossingen?
 • Wilt u de interne en externe beveiliging verbeteren?
 • Wilt u thuiswerkplekken beter en efficiënter inrichten?
 • Wilt u weten welke ICT oplossing het beste past bij uw bedrijf?