Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

Zoek u een ICT-bedrijf gespecialiseerd in beveiliging?

Medewerkers werken tegenwoordig overal. Thuis, onderweg en bij de klant. Ze raadplegen bedrijfsgegevens en klantinformatie, waar ze ook zijn. Maar hoe zit het met het risico op datalekken, hacking en phishing?

Beveiliging is zo sterk als de zwakste schakel. Een goede beveiliging gaat dus verder dan het installeren van een firewall en een virusscanner. Veel verder. Zijn de medewerkers bijvoorbeeld wel opgeleid in het veilig omgaan met bestanden? Is er wel een goed security-beleid? Worden (potentiële) datalekken gemeld en opgevolgd?

De antwoorden op zulke vragen bepalen hoe veilig uw bedrijf is. Alpha Labs helpt u te ontdekken waar uw kwetsbaarheden liggen en wat u kunt doen om de risico’s tot het absolute minimum te beperken.

Wat voor beveiliging?

Vanaf hier noemen wij het informatiebeveiliging. Of moeten we het nu databeveiliging noemen. Waarom dan de term Security? Lastig. En eerlijk is eerlijk, wij hebben ook niet de wijsheid in pacht als het gaat om de definitie van informatiebeveiliging. Google even op Security en de definities vliegen u om de oren. Nog maar te zwijgen over het aantal verschillende soorten van ‘Security’ die er zijn; Cyber, Email, antivirus, BIG DATA en Cloud Security zijn enkele categorieën. We gaan ze hier niet allemaal beschrijven. Maar willen u hier helpen bij het vinden van een geschikte ICT-leverancier die uw Security kan waarborgen.

ICT-Security van groot belang

Een ding weten wij zeker een goede informatiebeveiliging of Security is van groot belang voor alle bedrijven en organisaties in Nederland. Iedereen is online wel op een bepaalde manier actief. Dit neemt bepaalde risico’s met zich mee. Om deze risico’s te beperken is het van belang om deze tot een minimum te beperken. Dit kan u als organisatie doen door hoge eisen te stellen aan uw netwerkbeveiliging, autorisatie en identificatie.

U wilt geen ongeautoriseerde personen in uw systemen hebben. Daarbij wilt uw weten dat de informatie die u binnenhaalt veilig is en niet is besmet met virussen of andere malware.

Toch is er op het gebied van informatiebeveiliging nog veel winst te behalen. Bijkomend is dat de overheid ook strenger wordt, getuigen de wet datalekken. Dit komt door een toenemend aantal digitale aanvallen op bedrijven, overheden en andere instanties. Cybercriminelen zetten steeds modernere middelen in om data van burgers en bedrijven te verduisteren.

Hackers kunnen nog altijd vrij simpel toegang krijgen tot computers en servers. Dit betekent toegang tot gegevens van personen, intellectueel eigendom, financiële data en gevoelige klantgegevens van bedrijven. De aandacht voor Security neemt toe, maar is nog ondermaats. Incidenten laten zien dat er veel werk aan de winkel is in het gehele ICT-landschap: bij de consument, in de directiekamer van bedrijven, bij de overheid en in het onderwijs.

Eigenlijk is het vrij eenvoudig om uw security op orde te krijgen. Laat een ICT-bedrijf die gespecialiseerd is in Security een controle uitvoeren. Wij noemen het simpelweg een controle maar ook hier zijn meerdere termen voor. Uiteenlopend van nul-metingen, Security checks tot en met ethical hacking en vulnerability scans.

Onze gerelateerde diensten

No items found.
E-mail die virtueel uit de laptop komt.
Wist u dat ruim 91% van de gerichte cyberaanvallen begint met een email?
E-mail die virtueel uit de laptop komt.
E-mail die virtueel uit de laptop komt.
Wist u dat ruim 91% van de gerichte cyberaanvallen begint met een email?
E-mail die virtueel uit de laptop komt.

E-Mail Security

Onze software voor optimale email-beveiliging implementeren wij bij bedrijven die zich willen beschermen tegen online aanvallen. Aanvallen via email zijn niet alleen vervelend en storend voor uw bedrijfsactiviteiten, ook kunnen ze financiële en imagoschade veroorzaken.

Ook bieden we Advanced Threat Protection voor e-mail via Microsoft 365 als extra beveiligingslaag voor inkomende e-mailberichten. Daarbij wordt niet alleen de inhoud van het bericht gecontroleerd, maar ook de inhoud van bijlagen en links in de tekst en in de bijlagen. De scan controleert ook de website waarnaar verwezen wordt en de achterliggende webpagina’s op mogelijke risico’s.

Ons platform biedt u een totaaloplossing die alle aspecten omvat om uw e-mailinfrastructuur te beschermen, inclusief gateway-defense, email=bestendigheid, fraudebescherming en gebruikersbewustzijn. De kracht van totale email-beveiliging gecombineerd in één bundel voor een vaste prijs per maand.

Slotje en creditcards op een toetsenbord
Beveilig je ICT-omgeving door een extra beveiligingslaag aan te brengen.
Slotje en creditcards op een toetsenbord
Slotje en creditcards op een toetsenbord
Beveilig je ICT-omgeving door een extra beveiligingslaag aan te brengen.
Slotje en creditcards op een toetsenbord

2FA en MFA

2FA staat voor Two Factor Authentication en MFA staat voor Multi Factor Authentication. Ze staan garant voor een extra beveiligingslaag om in te kunnen loggen in systemen.

Met de opkomst van de Cloud hebben we steeds meer diensten met gevoelige data, zoals documenten, administratie en applicaties met gevoelige data of privacygevoelige informatie. Om dit soort gegevens beter te beveiligen wordt het sterk aangeraden om een extra beveiligingslaag aan te brengen. Standaard is er al een gebruikersnaam en wachtwoord, maar een tweede laag kan gebruikt worden om je identiteit nogmaals te bevestigen. Dit kan door middel van een SMS, telefoongesprek, een mobiele applicatie of een zogenaamde token. Pas na het correct doorlopen van de tweede laag ben je daadwerkelijk ingelogd. Zo zijn je gegevens en informatie extra beveiligd.