Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

ICT-bedrijf gespecialiseerd in hardware?

Heel simpel geformuleerd is hardware alles wat tastbaar is aan een computer. Het gaat met andere woorden om de interne (moederbord, processor, harde schijf) en de externe (beeldscherm, toetsenbord, luidspreker) apparatuur van de computer. Het lijkt allemaal niet zo ingewikkeld, u koopt een computer en klaar is Kees. Of toch niet?

Geschikte hardware voor geschikte activiteiten

De hardware-behoefte is in veel gevallen afhankelijk van de werkzaamheden die er mee verricht dienen te worden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een oude (refurbished) desktop zal volstaan voor een magazijnmedewerker die in een enkel programma gegevens moet oproepen. Maar zal men een aangepast model met een duurdere processor en videokaart verkiezen voor beeldverwerkingssoftware. Het is belangrijk om te weten wat u nodig hebt. Aangeraden is het dan ook om hardware aan te schaffen die ook nog compatibel zal zijn met toekomstige updates, en dat deze gedurende de volledige afschrijf-periode optimaal blijft functioneren. U zult er versteld van staan hoeveel budget verspilt wordt aan te dure en onnodige hardware in ondernemingen. Een bestendige evaluatie zal dan ook kunnen resulteren in een fikse kostenbesparing.

Voor welk merk moet u kiezen?

Waarom zijn sommige merken duurder dan andere? Hoe kiest u de geschikte hardware tussen dit overaanbod aan aanbieders? Zie door de bomen het bos nog maar eens. Voor sommige doeleinden zullen zogenaamde A-merken beter geschikt zijn, terwijl er voor andere doelstellingen voor goedkopere merken gekozen kan worden (met een fikse kostenbesparing in het achterhoofd).

Onze gerelateerde diensten

No items found.
No items found.