Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

Zoek u een ICT-bedrijf gespecialiseerd in Cloud?

Niet zo heel vreemd dat ook u meer wilt weten over ‘Cloud’. Steeds meer bedrijven zijn al overgestapt, of zijn voornemens over te stappen naar de Cloud. Dit getuige ook de toename in bestedingen op het gebied van Cloud gebaseerde oplossingen. En het is de verwachting dat dit nog meer toe zal gaan nemen.

Wat is Cloud?

Privé maakt uwaarschijnlijk allang gebruik van Cloud gebaseerde oplossingen. Facebook, Instagram, Dropbox en Pinterest zijn voorbeelden hiervan.

De stap om zakelijk over te stappen naar de Cloud is groter voor veel bedrijven. Dat u hier een gedegen advies bij wilt van een ervaren ICT-leverancier vinden wij niet meer dan logisch. Natuurlijk kunt u online veel lezen over Cloud. Echter hebben wij zelf ondervonden. Dat online zoeken ook de nodige nadelen heeft; u ziet door de bomen het bos niet meer. Er zijn genoeg aanbieders en oplossingen. Maar welke ICT-leverancier past nu het beste bij uw organisatie?

Alles wat voorheen in een fysieke serveromgeving stond van voortaan draaien vanuit de Cloud. Van server tot en met telefooncentrale. U heeft zelfs geen fysieke telefoons meer nodig.

Daar komt ook nog eens bij dat u als ondernemer flink zou kunnen besparen als u naar de Cloud verhuist. Als we alle berichtgeving moeten geloven. Toch zijn er nog steeds veel twijfels! Waar staat onze data? Hoe groot is de kans op storingen? Wat zijn de leveringsgaranties?

Logische vragen. Waar u antwoord op wilt hebben. Zodat u straks niet voor verassingen komt te staan. Mocht u tot de conclusie komen dat een verhuizing naar de Cloud voor uw organisatie ook het beste is.

Cloud ICT-leveranciers in Nederland

Er zijn veel ICT-leveranciers in Nederland die uw organisatie kunnen ondersteunen bij een mogelijke transitie naar de Cloud. Het kan ook een conclusie zijn dat uw organisatie helemaal niet gebaat is bij een transitie. Omdat de kostenstructuur toch niet zo gunstig uitpakt. Of omdat de veiligheid niet voldoende gewaarborgd kan worden. De beschikbaarheid en het type ondersteuning zijn minstens zo belangrijke zaken om getackeld te hebben voordat men overstapt. Zo zijn er nog legio onderwerpen te benoemen waar men rekening mee dient te houden.

Slot en creditcards op een toetsenbord
Veilig toegang tot al uw data.
Slot en creditcards op een toetsenbord
Slot en creditcards op een toetsenbord
Veilig toegang tot al uw data.
Slot en creditcards op een toetsenbord

Veilig werken in de Cloud

De gegevens, software en bestanden van uw bedrijf moeten ergens opgeslagen worden. Dat kan op uw pc, laptop of lokale server zelf, maar tegenwoordig is het ook mogelijk om al deze belangrijke informatie in de cloud op te slaan. Dat is geen tastbare plek, zoals de ‘Mijn documenten’-map op uw computer. De cloud is een externe verzamelruimte waar u vanaf elke gewenste locatie toegang tot heeft. U kunt zo altijd aan de slag met uw gegevens, software en bestanden.

De mate waarin het handig is om in die onzichtbare cloud te werken verschilt per bedrijf. Vanuit Think4 bekijken wij graag samen met u waar de behoefte ligt en wat uw wensen en eisen zijn als bedrijf, om zo de juiste keuze te maken tussen verschillende cloud oplossingen. Wij stellen een plan voor u op en zorgen ervoor dat uw bedrijf, ongeacht het aantal medewerkers, snel aan de slag kan op een virtuele werkplek. Profiteer ook van onze clouddiensten met slimme IT oplossingen.

Weg onder brug
Altijd en overal snel en eenvoudig toegang tot uw gegevens.
Weg onder brug
Weg onder brug
Altijd en overal snel en eenvoudig toegang tot uw gegevens.
Weg onder brug

Flexibiliteit en toegankelijkheid

Een goed voorbeeld van een cloudplatform is Microsoft 365. Flexibiliteit en toegankelijkheid zijn voor de meeste bedrijven de belangrijkste redenen om te kiezen voor een Office 365 licentie. Het cloudplatform, dat makkelijk in gebruik is, zorgt ervoor dat u op elk gewenst moment bij uw bestanden, e-mail en agenda kunt. Of u nu op kantoor, onderweg of in het buitenland bent.

Iedere medewerker beschikt over de laatste versie van Office, Skype en Sharepoint. Het aanschaffen van software wordt overbodig, en daarmee ook het installeren op eigen servers. U betaalt per maand voor de afgenomen Office 365 producten. Die zijn volledig aangepast aan uw bedrijf, aangezien u een licentie kiest die het beste past bij uw behoeften. Bovendien krijgt u de mogelijkheid om binnen uw organisatie per medewerker een apart abonnement te kiezen. Daardoor presteert elke medewerker optimaal.

Boom met geld eraan
De Cloud maakt uw investeringen duidelijk en inzichtelijk.
Boom met geld eraan
Boom met geld eraan
De Cloud maakt uw investeringen duidelijk en inzichtelijk.
Boom met geld eraan

Kosten inzichtelijk

Wanneer u kiest voor een cloudabonnement worden kosten inzichtelijk en voorspelbaar. U kiest een licentie die past bij uw eisen en wensen en betaalt maandelijks voor uw pakket. Zo weet u precies wat u per maand kwijt bent aan uw cloud oplossing. Doordat u per medewerker het best passende pakket kunt kiezen weet u zeker dat u nooit teveel betaalt. Lokale installatie van software is niet meer nodig en u bent niet meer aangewezen op uw eigen server.

Bent u benieuwd wat de Cloud-oplossingen van Alpha Labs voor uw bedrijf kan betekenen? Wij adviseren u graag. Als full service ICT partner kunnen wij het gekozen pakket ook voor u implementeren, de omgeving voor u customizen en u op weg helpen wanneer u uw pakket begint te gebruiken.