Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in virtualisatie?

Naar alle waarschijnlijkheid leest u deze tekst nu op uw desktop of laptop (Microsoft), MacBook (macOS), tablet of mobiele telefoon(Android, iOs). Zoals u ziet heeft ieder apparaat zijn eigen besturingssysteem. Dit systeem stuurt de hardware aan en zorgt ervoor dat de computer werkt en opstart. Het is met andere woorden niet mogelijk om meer dan één besturingssysteem op één apparaat te plaatsen, of toch wel? En waarom zouden we dat überhaupt zelfs willen? Wij leggen een en ander graag voor u uit.

De wereld van virtuele computers

Via zogenaamde virtualisatiesoftware is het mogelijk om op een enkel apparaat meerdere besturingssystemen te plaatsen. Geen lijfelijke computers, maar virtuele computers. Op deze manier heeft u op een apparaat verschillende computers die net als afzonderlijke apparaten functioneren, maar gewoon dezelfde hardware gebruiken.

De mogelijkheden van virtualisatie

Allemaal goed en wel, maar waarom is virtualisatie nu handig? Wel, virtualisatie kan bijvoorbeeld toegepast worden bij conflicterende applicaties. Dergelijke applicatie virtualisatie plaatst dan iedere applicatie binnen haar individuele omgeving waardoor conflicterende applicaties toch naast elkaar gebruikt kunnen worden. Bovendien heeft applicatie virtualisatie het voordeel dat de applicaties eenvoudiger te onderhouden zijn en centraal te beheren zijn.

Een ander belangrijk voordeel is de potentiële kostenbesparing. Zo kunt u via server virtualisatie besparen op de hardware van alle individuele systemen. Bovendien heeft server virtualisatie ook als voordeel dat men bij hardware-matige problemen een en ander sneller kan herstellen. Een dergelijke kostenbesparing gaat trouwens ook hand in hand met eventuele additionele voordelen. Zo geeft het merendeel van de werknemers aan dat ze liever van thuis uit zouden werken dan dat ze een loonverhoging zouden krijgen. Via desktop virtualisatie maak u een dergelijke virtuele werkplekomgeving mogelijk en kunt u van overal vandaan werken (een internetverbinding volstaat). Met desktop virtualisatie komt u niet alleen tegemoet aan de eisen en verzuchtingen van het personeel, maar kunt u bovendien nogmaals optimaal besparen op kantoorkosten en infrastructuur.

Wat is een VPS?

VPS staat voor Virtual Private Server. Met een VPS beschikt u over een privé server die u met niemand deelt. Dit is handig voor grote websites met veel bezoekers, maar ook als u specifieke technische wensen hebt. U kunt de virtuele server geheel naar eigen wens inrichten. Met een managed VPS heeft u de volledige vrijheid. Hierdoor heeft u meer mogelijkheden dan met een shared hostingpakket. Het is iets minder uitgebreid dan een dedicated server, en daardoor ook goedkoper.

Onze gerelateerde diensten

No items found.
Kopje koffie drinken met een tablet in de hand
Werken in de cloud betekent dus continuïteit, gemak en kosten efficiency.
Kopje koffie drinken met een tablet in de hand
Kopje koffie drinken met een tablet in de hand
Werken in de cloud betekent dus continuïteit, gemak en kosten efficiency.
Kopje koffie drinken met een tablet in de hand

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden van onze hosted ICT zijn onbeperkt.

  • Niet alleen een enkele server, maar zelfs complete en geavanceerde netwerkomgevingen kunnen wij in onze Cloud plaatsen.
  • Alle besturingssystemen zijn mogelijk, waaronder Windows Server, Windows 10, alle Linux distributies, etc.
  • Resources worden nooit gedeeld, waardoor u altijd 100% performance heeft.
  • Resources kunnen eenvoudig worden uitgebreid of afgeschakeld.
  • Uitbreidbaar met volledig systeembeheer en geavanceerde backup mogelijkheden.

Zoekt u iets anders? Neem dan contact met ons op.