Beveiliging van cryptomunten

Het niet goed beveiligen van crypto-investeringen kan helaas resulteren in een groot verlies. Het is daarom belangrijk om goed te weten hoe cryptovaluta het best beveiligd kan worden. Het minste wat u kunt doen om grote verliezen te voorkomen is te kijken waar nog winst te behalen op het gebied van beveiliging.

White arrow pointing right

Neem vrijblijvend contact op

Alpha Labs symbol with an original red color

Voor mensen voelt crypto op de een of andere manier toch nog niet helemaal als echt geld. Met een portemonnee of pincode gaat iedereen zeer voorzichtig om, maar op het gebied van cryptocurrency' s is er vaak nog veel winst te halen. Mensen werken vaak al een lange periode voor de investering die ze in crypto hebben gedaan, maar een kleine investering om de winst te beveiligen zit er vaak niet in.

Gebruik goede wachtwoorden

Bij het kiezen van een wachtwoord zijn er diverse adviezen waar veel risico's mee te vermijden zijn.

 1. Probeer te allen tijde te vermijden om hetzelfde wachtwoord voor verschillende accounts te gebruiken.
 2. Hoe langer uw wachtwoord, hoe moeilijker deze te kraken is.
 3. Gebruik zo min mogelijk persoonlijke dingen in uw wachtwoord als uw naam of geboortedatum.
 4. Probeer niet letters of nummers als straatje achter elkaar te zetten, zoals 1234 of abcd.

Daarnaast zijn er de volgende belangrijke punten:

 1. Combineer hoofdletters, kleine letters, nummers en symbolen.
 2. Als er geen maximum is wat betreft het aantal karakters, zorg dan voor een zo lang mogelijk wachten.
 3. Zorg dat er geen logische structuur zit in de wachtwoorden die gekozen worden.
 4. Gebruik een digitale wachtwoordkluis voor het opslaan van wachtwoorden.

Het grote voordeel van een wachtwoordkluis is dat ze uitgerust kunnen worden met 2FA beveiliging.

Two Factor Authentication (2FA)

Door 2FA in te stellen op een account is inloggen met een gebruikersnaam en wachtwoord niet zomaar meer mogelijk. Naast deze basisinformatie is er een extra controle toegevoegd om te controleren of degene die deze gegevens heeft daadwerkelijk te eigenaar ervan is. In de praktijk moet vaak met de mobiele telefoon een extra bevestiging gegeven worden. Deze extra bevesting wijzigt iedere 30 seconden. Voor hackers is het vrijwel onmogelijk om binnen 30 seconde achter deze code te komen en dus is uw account uitermate goed beveiligd.

Bewaking tegen kwaadwilligen

Antivirussoftware herkent malafide software herkennen en ervoor zorgen dat deze meteen van de computer wordt verwijderd. Een virusscanner doet dit op het moment dat u een programma opent: de software wordt dan vergeleken met een database met bekende virussen. Als de code overeenkomt, wordt de software aangemerkt als virus en voorkomt de antivirussoftware dat die kan worden uitgevoerd.

Bij phishing proberen criminelen u door e-mails naar een valse website te lokken. Daar stelen ze uw gegevens of geld. Klik nooit op links in een phishing e-mail. Waarschuw ook altijd de Fraudehelpdesk en de organisatie uit wiens naam u de mail krijgt. Goede antivirussoftware helpt u hierbij, maar door goed op te letten kunt u zelf ook zeer veel doen.

 • Open geen verdachte links uit e-mails.
 • Negeer in eerste instantie mails van onbekende personen, ook al zijn lijken ze van een bekend bedrijf.
 • Let op als een bekende u vraagt om een link te openen in een e-mail. Neem bij twijfel eerste altijd met die persoon contact op.

Het zorgen dat de laatste beveiligingsupdates geïnstalleerd staan is de verstandigste keuze die u kunt maken.

Onze oplossing

Een goede beveiliging aanbrengen op uw crypto-computer door proactief onderhoud. Hierdoor heeft u direct toegang tot onze professionele anti-virus software om beveiliging direct naar een zeer hoog niveau te tillen. Tevens adviseren wij u om een beveiligde wachtwoordkluis te gebruiken voor het opslaan van uw wachtwoorden.

Alpha Labs symbol with an original red color

Neem vrijblijvend contact op