Backup als verdediging

Als het gaat om het opslaan en beschikbaar hebben van bedrijfsgegeven zijn er een aantal zaken die tegenwoordig van belang zijn. Gegevensverlies is niet meer acceptabel, data moet zowel online and offline beschikbaar zijn en er moet een mogelijkheid zijn om gegevens of processen snel te herstellen.

White arrow pointing right

Neem vrijblijvend contact op

Alpha Labs symbol with an original red color

Gegevensverlies hoort tot het verleden

Het succes van bedrijven staat of valt met hun digitale capaciteiten. Organisaties die succes boeken met hun digitale transformatie profiteren van meer efficiëntie, stabiliteit en economische voorspoed. De nieuwe eisen die thuiswerken met zich meebrengt en groeiende beveiligingsproblemen dwingen bedrijven ertoe af te stappen van oude technologieën. Het dwingt hen om opnieuw na te denken over hoe ze de dingen moeten aanpakken. En dat opent de deur naar innovatie.

Innovatie de vorm van doorlopende gegevensbeveiliging is de toekomst van backups. Moderne organisaties moeten 24/7 beschikbaar moeten zijn om tegemoet te komen aan de wensen en behoeften van klanten. Downtime en gegevensverlies kunnen bedrijven veel geld kosten en hun reputatie zwaar beschadigen.

Voor bedrijven die digitale transformatie nastreven, is databescherming een belangrijk aandachtspunt. Traditionele backups bieden hen niet de bescherming waar de moderne digitale economie om vraagt. Dat komt omdat ze een periodiek karakter hebben. Tijdens een herstelprocedure kan er tot 24 uur aan data verloren gaan. Moderne organisaties kunnen zich dat niet veroorloven, omdat daarmee productiviteit, data en omzet verloren gaan. Bedrijfsprestaties moeten altijd op peil te blijven en er is geen ruimte meer voor gegevensverlies. Succesvolle organisaties zullen afstappen van traditionele backups op basis van periodieke point-in-time-kopieën van gegevens. In plaats daarvan komen er doorlopende backup -oplossingen die zorgen voor 24/7-replicatie en geavanceerde herstelmogelijkheden. Dit is de enige manier om backup-processen naar een hoger plan te brengen en gegevensverlies te voorkomen.

Databeheer en de overstap naar de Cloud

Bedrijven zijn tegenwoordig flexibeler en combineren bestaande oplossingen met Cloud-omgevingen om te komen tot een zogenaamd hybride oplossing. Daarmee kunnen de bedrijfsprocessen op peil blijven gedurende en kan men eenvoudig thuiswerken. Deze wendbaarheid en flexibiliteit dient men verder te vergroten om het maximale eruit te halen.

Bij een te snelle overstap naar de Cloud is het voor bedrijven vaak lastig om hun data op juiste wijze te beheren. Het gevolg kan gegevensverlies zijn of zelfs een datalek. Veel organisaties beschikken reeds over mogelijkheden voor backups en gegevensherstel in de Cloud, maar zoeken nog een uniforme beheeromgeving om inzicht te geven aan de gegevensopslag.

Dit zal deel uitmaken van een bredere investering in automatisering en digitale transformatie die nodig is om de efficiëntie van bedrijfsprocessen te verbeteren. Zodra alle data onder controle en beschermd is en adequaat wordt gemonitord kunnen organisaties sterker inzetten op het optimaliseren van hun geautomatiseerde processen.

Herstellen van gegevens

Bescherming tegen ransomware zou bovenaan de agenda's van bedrijven moeten staan. Tegelijkertijd is er een harde werkelijkheid; hoeveel er ook in security geïnvesteerd wordt, cybercriminelen zullen uiteindelijk een weg vinden om binnen te dringen. De ultieme beveiliging is geen muur om het netwerk, maar de mogelijkheid om snel te kunnen herstellen en terug te keren tot de orde van de dag.

De mogelijkheid om gegevens en processen te herstellen, is net zo essentieel als de digitale beveiliging die bedrijven hebben en verbeteren. Organisaties moeten investeren in betaalbare en snel presterende hersteloplossingen. Bedrijven die in het geval van een ransomware-aanval in staat zijn om gegevens te herstellen en downtime te beperken vormen een onaantrekkelijk doelwit voor cybercriminelen. Investeren in dit soort oplossingen is een stuk eenvoudiger en goedkoper dan het betalen van losgeld. Iedereen kan met ransomware te maken krijgen. Wat het verschil maakt, is hoe daarmee om te gaan.

Alpha Labs symbol with an original red color

Neem vrijblijvend contact op