Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

Welke cyberrisico’s loopt mijn bedrijf?

Het Midden- en Klein Bedrijf (MKB), verenigingen en stichtingen krijgen steeds meer met cybercriminaliteit te maken. Incidenten halen niet altijd de publiciteit. Als de indruk ontstaat dat een bedrijf haar zaken niet goed op orde heeft kan dit leiden tot reputatieschade. Dit schrikt bestaande en potentiële klanten af. Cybercriminaliteit kan elke onderneming treffen. Het handelen van eigen personeel en het falen van het systeem of de firewall zijn belangrijke oorzaken.

De schade kan oplopen tot tienduizenden of zelfs honderdduizenden euro’s. U moet snel handelen om de schade te beperken. Daarnaast is het van belang dat u klanten, leveranciers, personeel en soms ook de media informeert over de situatie. U wilt de beste specialisten om ervoor te zorgen dat uw bedrijf snel weer up and running is en om verdere problemen te voorkomen. Maar waar vind je deze experts op korte termijn? En hoe weet je dat ze echt gespecialiseerd zijn in het oplossen van een cyberincident? Tijd om zorgvuldig onderzoek te doen is er dan niet!

Onze gerelateerde diensten

No items found.
Een cyberaanval… wat nu?
Een cyberaanval… wat nu?

In de eerste vier maanden van 2021 zijn bijna 80% meer meldingen van cybercrime gedaan dan in dezelfde periode in 2020. Ten opzichte van 2019 is er zelfs een verviervoudiging te zien.

  • Cybercriminaliteit kost het MKB jaarlijks ruim € 1 miljard.
  • Eén op de vier ondernemers krijgt te maken met cybercrime.
  • Het aantal datalekken door hacking, malware en phishing is in 2020 met 30% gestegen ten op zichte van 2019.
  • 30% van de cyberincidenten worden veroorzaakt door handelen van medewerkers.
Bewapen uw bedrijf tegen cybercriminelen
Bewapen uw bedrijf tegen cybercriminelen

Onze experts staan voor u klaar

De eerst 48 uur na een incident zijn cruciaal. Onze Cyber Assist lijn is 24 uur per dag bereikbaar. U krijgt direct iemand aan de lijn die u in uw eigen taal te woord staat.

  • Inbraak in systemen en het hacken daarvan
  • Digitale afpersing
  • Juridische assistentie bij aansprakelijkheidsstelling
  • Verlies of diefstal van privacy gevoelige gegevens
  • Omzetverlies door cyberaanvallen