Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in transport en logistiek?

Transport en logistiek, qua ICT uniek

Of u nu koerier bent, pakketbezorgdienst of verhuisbedrijf, nationaal of internationaal werkt, met fietsen, auto’s of vrachtwagens transporteert, alle wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners maken gebruik van ICT-oplossingen. Deze ondersteunen de processen en werknemers die ervoor zorgen dat de juiste goederen op de juiste tijd en plaats terechtkomen. Vanwege de economische omstandigheden zijn bedrijven in de transport en logistiek sector gedwongen om efficiënt te werken en risico’s af te dekken. De planningen moeten kloppen en de contacten met leveranciers en klanten beheerd en beheerst. Wegtransportbedrijven en logistiek dienstverleners dienen kwaliteit en veiligheid te combineren met een milieubewuste houding. Ze moeten voldoen aan de wettelijke eisen en de concurrentie is zwaar. De transportsector staat onder druk en ICT is er niet meer uit weg te denken.

TMS voor de automatisering van logistieke processen

Een Transport Management Systeem (ook wel TMS genoemd) is een programma dat een grote rol speelt in de automatisering van logistieke processen. Een TMS kan voor allerlei functies worden ingezet, bijvoorbeeld voor de verwerking van orders, planning en facturatie. Tegenwoordig wordt ook vaak de navigatie, de communicatie en het fleetmanagement hieraan toegevoegd. Met een modern TMS kan een transportbedrijf zijn wagenpark optimaal inzetten en beheren.

Mobiele apparaten in het wegtransport

Waar vroeger de rittenadministratie op papier werd gedaan, moeten alle bussen, vrachtwagens (> 3,5 ton) en lichtere bedrijfsvoertuigen (categorie M1 en N1) tegenwoordig verplicht een digitale tachograaf hebben. Deze moet binnen Europa zorgen voor eerlijke concurrentie tussen Europese transporteurs, gezonde arbeidsomstandigheden voor de chauffeurs en veiligheid op de weg. Naast de rij- en rusttijden zijn boordcomputers ook in zwang om realtime informatie over ritten door te geven aan de planning, Cloud speelt hier een belangrijk onderdeel. Klanten kunnen hun pakket, boodschappen of andere bezorging volgen via een track & trace-oplossing. Er worden steeds meer apps ontwikkeld waarmee distributeurs hun routes en de profielen van chauffeurs kunnen beheren, orders worden geadministreerd en gevolgd en handtekeningen worden vastgelegd. Andere apps beïnvloeden het rijgedrag van bestuurders om tot zuiniger en veiliger rijgedrag in de transportsector te komen. Met de afhankelijkheid van deze complexe systemen is het belangrijk om met een betrouwbare ICT-bedrijf te werken dat zorgt voor een passende inrichting en beveiliging.

Onze gerelateerde diensten

No items found.
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt

Daag ons uit

Met welk probleem kunnen we voor u aan de slag?

  • Is uw bedrijf toe aan nieuwe hardware of software?
  • Kunnen wij u helpen met innovatieve e-mail oplossingen?
  • Wilt u de interne en externe beveiliging verbeteren?
  • Wilt u thuiswerkplekken beter en efficiënter inrichten?
  • Wilt u weten welke ICT oplossing het beste past bij uw bedrijf?