Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in de land- en tuinbouw?

Om een goede concurrentiepositie te behouden, is ICT steeds belangrijker in de land- en tuinbouw sector. Er wordt veel met machines gewerkt, maar nog niet zo veel met bedrijfsmanagementsystemen. Met Enterprise Resource Planning (ERP) software kan de orderverwerking, het voorraadbeheer, de certificeringsprocessen en de productieplanning geautomatiseerd plaatsvinden. ICT kan de land- en tuinbouwbedrijven helpen om kosten te besparen, administratieve lasten te beheersen, goed aan de klantvraag te voldoen en het logistieke proces sneller te laten verlopen. Wanneer de systemen naadloos aansluiten op soepele bedrijfsprocessen, vindt er betere besluitvorming plaats en kunnen de land- en tuinbouwbedrijven groeien en concurreren.

Big data in de land- en tuinbouw sector

Stijgende energieprijzen en milieu-eisen dwingen de land -en tuinbouwsector om zuinig met energie om te gaan. Land- en tuinbouwbedrijven kunnen efficiënter gebruik maken van grond en grondstoffen door productie-informatie te vergaren en koppelen, de zogenaamde ‘Big Data’. Maar met Big Data kan bijvoorbeeld ook het slagingspercentage van het productieproces worden voorspeld en leveringen aan klanten gegarandeerd. Hiervoor is kwalitatief goede bedrijfsinformatie cruciaal, zodat land- en tuinbouwbedrijven hun processen kunnen inrichten en aanpassen aan de klantwensen.

Van groei naar bloei, van innovatie naar distributie

Binnen de land- en tuinbouw sector wordt op steeds grotere schaal geproduceerd. Door bijvoorbeeld chips in producten te plaatsen, kan een bedrijf de lifecycle en het logistieke proces van zijn producten volgen en optimaliseren. Met een real time webshop presenteert het land- of tuinbouwbedrijf zijn producten aan zijn klant, die hier direct uit kan kiezen. Aan de achterkant van deze digitale marktplaats kan het voorraadbeheer en de distributie hieraan gekoppeld worden. Zo speelt ICT ook binnen de land- en tuinbouw sector een belangrijke rol.

Backup in de Cloud

Met deze groeiende afhankelijkheid van data, is het noodzakelijk om een backup te hebben zodat er geen bedrijfskritische data verloren gaan wanneer zich een calamiteit voordoet. Bij brand, overstroming, inbraak of andere calamiteit is de bedrijfscontinuïteit zeker gesteld met een goede backup-procedure. Waar vroeger de backup veelal lokaal werd gedaan, kiezen veel bedrijven tegenwoordig voor een online back-up in de Cloud, welke via een internetverbinding bereikt kan worden.

Onze gerelateerde diensten

No items found.
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt

Daag ons uit

Met welk probleem kunnen we voor u aan de slag?

  • Is uw bedrijf toe aan nieuwe hardware of software?
  • Kunnen wij u helpen met innovatieve e-mail oplossingen?
  • Wilt u de interne en externe beveiliging verbeteren?
  • Wilt u thuiswerkplekken beter en efficiënter inrichten?
  • Wilt u weten welke ICT oplossing het beste past bij uw bedrijf?