Meer dan een ICT bedrijf

Alpha Labs is een laagdrempelige organisatie, dus schroom niet om contact met ons op te nemen als u vragen heeft of informatie wenst.

Alpha Labs symbol with an original red color

Op zoek naar een ICT-bedrijf gespecialiseerd in de bouw en installatietechniek?

Bouw draait op informatie

Informatie speelt een grote rol bij de productie in de bouw- en installatiebranche. Met behulp van ICT is snel betrouwbare managementinformatie beschikbaar waarmee de processen kunnen beheerst en bijgestuurd. In de bouw houden aannemers, afbouw- en onderhoudsbedrijven, installateurs, schilders, sloopbedrijven, bedrijven in de grond-, weg- en waterbouw zich bezig met de productie van woningen, kantoren en andere bouwwerken. De bouwsector is gereguleerd met strenge milieu-eisen; men moet bij controles aan kunnen tonen dat het bouwbedrijf zich houdt aan de regels op het gebied van bouwafval en emissies. Daarnaast is het zaak de faalkosten te beperken en efficiënt gebruik te maken van grond, grondstoffen en energie.

3D ontwerpen en printen als grote ontwikkeling in de bouw

De meeste architecten maken hun technische bouwtekeningen met Computer-aided design (CAD) programma’s zoals Autocad, waarmee ook 3D-modellen te maken zijn. AutoCAD is relatief duur ten opzichte van vergelijkbare software, maar door de open source architectuur is het mogelijk het programma geheel aan te passen aan de behoeften van de gebruikers. In de bouwkunde en installatietechniek is het meest geavanceerde systeem het zogenaamde BIM: Building Information Model of bouwwerkinformatiemodel. Hierin wordt aan 3D-objecten ook andere gegevens gekoppeld, zoals schema’s, foto’s en scans van handgeschreven aantekeningen. Tegenwoordig worden steeds meer grote bouwonderdelen geprint met 3D printers. Hierdoor kan iedereen zijn droomhuis ontwerpen en precies naar wens laten maken waardoor het echt gepersonaliseerd is.

ICT als steunpilaar van de bouwsector

ICT ondersteunt niet alleen bij aan de bouw- en installatieprocessen, maar kan ook bijdragen aan een goed werkende administratie. Real time informatie van en naar de werkplaats rondom capaciteits- en grondstoffenplanning is daarbij een belangrijke ontwikkeling. Het opslaan van gegevens in ‘the Cloud’ biedt bouwondernemingen de mogelijkheid om (delen van de) automatisering uit te besteden. Diensten, gegevensbeheer en capaciteit zijn tijds- en plaatsonafhankelijk via het internet te benaderen. Uiteraard is het wel noodzakelijk om ICT-risico’s in te perken met een goede beveiliging, een backup en uitwijk-procedure. Met de afhankelijkheid van deze complexe systemen is het zaak om met een betrouwbaar ICT-bedrijf te werken dat zorgt voor een passende inrichting en beveiliging.

Onze gerelateerde diensten

No items found.
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt
Persoon die over een warboel aan wegen kijkt

Daag ons uit

Met welk probleem kunnen we voor u aan de slag?

  • Is uw bedrijf toe aan nieuwe hardware of software?
  • Kunnen wij u helpen met innovatieve e-mail oplossingen?
  • Wilt u de interne en externe beveiliging verbeteren?
  • Wilt u thuiswerkplekken beter en efficiënter inrichten?
  • Wilt u weten welke ICT oplossing het beste past bij uw bedrijf?